Vermiste 15-jarige terecht; politie doet wederom beroep op aangevers

De 15-jarige  Roedjini  Djojosemito  die als vermist was opgegeven en van wie een bericht was uitgevaardigd door het hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit is terecht.

Roedjini was op woensdag 5 oktober  op school afgezet. Toen de ouders het meisje niet thuis zagen komen deden zij aangifte.

Bij vermissing van een persoon wordt er aangifte gedaan door de familie op een politiebureau in de buurt waar de vermiste woonachtig is. De aangifte wordt met een foto van de vermiste opgestuurd naar de afdeling Forensische Opsporing, die zorgt voor de plaatsing van de vermissing op de website van de politie (www.politie.sr) en  via de media.

Het is gebleken dat in  sommige gevallen de vermisten terecht zijn, maar dat er geen officiële melding wordt gedaan bij de politie. Wanneer familieleden zien dat het bericht van de vermissing nog op de website voorkomt, eisen zij van de politie dat het bericht wordt verwijderd.

Indien de vermiste persoon weer thuis is moet de melding ook via de officiële weg geschieden. De officiële melding dat de persoon terecht is, zal dan worden doorgespeeld aan de afdeling Public Relations. Deze zal dan zorgen voor het verwijderen van  het bericht en de foto van de vermiste van de website van de politie.

Op onze lezers wordt een beroep gedaan dit bericht zoveel als mogelijk te delen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.