Verkrachter tevens rover en heler in de kraag gevat

Leden van de afdeling Kapitale Delicten hebben in de middag van woensdag 29 mei de 23-jarige Glenn, H. aangehouden voor verkrachting en diefstal doormiddel van geweldpleging.

Glenn, H. wordt ervan verdacht op maandag 27 mei, in de vroege morgen, een 16-jarige scholiere onder bedreiging met een vuistvuurwapen te hebben verkracht achterop een erf. De scholiere was vroeg in de buurt van haar school afgezet. Terwijl zij naar school liep kwam zij Glenn op haar weg tegen die haar onder bedreiging met een vuist vuurwapen een erf opbracht om zijn laakbare handeling te plegen.

Nadat hij zich had vergrepen aan het meisje ging Glenn naar de Hockeyschool, alwaar hij twee van de vier op de school aangetroffen leerkrachten beroofde van hun mobiele telefoontoestellen. Daarbij werden de leerkrachten ook bedreigd met een vuist vuurwapen.

Deze strafbare feiten zijn gepleegd in het werkressort van politie latour. Nadat de aangiftes door politie latour waren opgenomen werden deze strafzaken voor nader onderzoek overgenomen door de collega’s van de afdeling Kapitale delicten.

Na goed en gedegen speurwerk kwam Glenn, H. als verdachte in beeld. Hij werd opgespoord en aangehouden op zijn woonadres te Commewijne. Glenn werd aan de tand gevoeld en gaf toe, dat hij de scholiere verkracht had en dat hij ook de persoon was die de leerkrachten beroofd had van hun zaktelefoons. Verder verklaarde hij dat hij de gestolen zaktelefoons inmiddels verkocht had voor ene Jamal. Op aanwijzing van Glenn werd de 25-jarige Jamal, M. bij zijn woning opgespoord en aangehouden. Jamal is aangehouden voor heling omdat hij de gestolen zaktelefoons gekocht had. De zaktelefoons zijn bij hem aangetroffen en in beslag genomen. Het wapen dat Glenn gebruikt had om zij criminele handelingen te plegen is ook door de politie in beslag genomen. Het blijkt een speelgoed wapen te zijn.

Zowel Glenn als Jamal zijn ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Glenn in verzekering gesteld, terwijl Jamal na verhoor is heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.