Verkoold lichaam aangetroffen in uitgebrande container; verdachte aangehouden

De politie van Paranam deed, op 26 december jl. na een melding van zware mishandeling en brandstichting, het Casipora gebied aan. De politie en ook de brandweer die op locatie arriveerden, troffen twee afgebrande containers en een verkoold lichaam in één van die containers, aan.
Uit verklaringen blijkt dat de 54-jarige Oemakant, de verdachte F.S. (41 jr.) en twee andere werknemers zaten te borrelen. Op een bepaald moment vertrokken de twee andere werknemers met een ponton om andere werkzaamheden te gaan verrichten en lieten Oemakant en F.S. achter.
Een tijd daarna belde Oemakant zijn zoon met de mededeling dat hij door F.S. was gekapt en dat hij zichzelf in zijn wooncontainer in veiligheid had gebracht. Oemakant zei ook dat hij de ingang van de container van binnenuit had gebarricadeerd. Na het videogesprek tussen Oemakant en zijn zoon schakelde deze via het Command Center de politie in.
Intussen kwamen de twee andere werknemers terug en werden zij door F.S. die nog met een scherp voorwerp te keer ging bedreigd. Uit vrees renden zij weg en zochten hulp bij andere werknemers. Bij terugkeer van de arbeiders stonden twee containers, waaronder die waarin Oemakant zich bevond, in lichter laaie.
Het verkoold lichaam van Oemakant is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen. Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op maandag 28 december de verdachte F.S. aangehouden, waarna hij werd voorgeleid en in verzekering is gesteld.
Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.