Verkeersveiligheid een ieders verantwoordelijkheid

“Verkeersveiligheid een ieders verantwoordelijkheid” is het thema van een tweedaagse workshop die op dinsdag 28 februari en woensdag 01 maart 2017 in de Banket Hall van Hotel Torarica zal worden gehouden. Deze workshop wordt door de interdepartementale Commissie voor Verkeersveiligheid in samenwerking met de Pan American Health Organisation (PAHO) georganiseerd.

De commissie werd in april 2016 voor een jaar door de Minister van Justitie en Politie geïnstalleerd en heeft als hoofdtaak het uitvoeren van het actieplan van het strategische beleidsplan voor de periode 2015-2020 met betrekking tot verkeersveiligheid. In de Commissie hebben zitting vertegenwoordigers van het Ministerie van Justitie en Politie, het Ministerie van Openbare Werken en het Ministerie van Volksgezondheid. De Commissie wordt geleid door de waarnemend Directeur van Justitie en Politie, de heer HumphreyTjin Liep Shie.

Op de workshop zal de verkeersveiligheidssituatie van ons land gepresenteerd worden. Voorts zullen onder meer het nog in te stellen Verkeersveiligheidsinstituut en het Strategisch Plan voor Verkeersveiligheid worden besproken. De participanten zullen zich buigen over hoe de capaciteit, de coördinatie en het beheer van de verkeersveiligheid te effectueren en hoe te komen tot Veiligere Wegen en Mobiliteit, Veiligere Voertuigen, Veiligere weggebruikers, en goede Nazorg. Verschillende inleiders zullen uiteenzettingen van het beleid gericht op dit thema presenteren.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.