Verkeersovertreders melden zich aan bij de politie voor het voldoen van boetes

Het Korps Politie Suriname meldt, dat er goede ontwikkelingen zijn bij verkeersovertreders die zich aanmelden op de afdeling ANRS voor het alsnog voldoen van boetes die zij in de afgelopen tijd opgelegd kregen bij eerder begane overtredingen.


Opmerkelijk is dat een groot deel van deze groep in verband met de komende grote vakantie van plan is (af) te reizen naar een vakantie bestemming in het binnen- of buitenland. Ter voorkoming dat zij o.a. op de Johan Adolf Pengel luchthaven, in de vertrek- of aankomsthal, uit de rij worden gehaald, heeft deze groep besloten vooraf de boete te betalen.


Het ander deel dat nog openstaande verkeersboetes bij de politie hebben, zal indien zij zich niet vrijwillig aanmelden, worden opgespoord dan wel bij een eventuele verkeerscontrole worden staande gehouden. Tijdens deze acties van de politie zal de boete gelijk voldaan moeten worden of zullen de overtreders de door de verkeersrechter opgelegde periode in een strafinrichting moeten uitzitten.


De politie doet een dringend beroep op bestuurders die de afgelopen tijd, na te zijn bekeurd en een snelrecht oproeping hebben ontvangen, doch de boete hiervan nog niet hebben voldaan op, om zich op de afdeling ANRS aan te melden voor de afhandeling hiervan. Deze afdeling is gevestigd aan de Tamanoeastraat in het gebouw van het politiebureau Latour (kamer 4). De mogelijkheid bestaat om de financiële afhandelingen ter plaatse contant te verrichten, zo niet per POS systeem (pinpas) van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur v.m. t/m 11.00 uur v.m.


Let op: de politie doet op alle verkeersdeelnemers een dringend beroep om vooral tijdens de grote vakantie, alle voorzorgsmaatregelen te treffen om veilig en verantwoord deel te nemen aan het verkeer. Dit, tijdens de dagelijkse ritten als ook wanneer men onderweg is van en naar de vakantie plekken buiten de stad.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.