Verkeersongeval in politie ressort Zanderij: één verkeersdode te betreuren

De politie van het bureau Zanderij kreeg op vrijdag 29 november via het Command Center de melding van een verkeersongeval aan de Krakaweg ter hoogte van de eerste brug.

Bij aankomst op de plek bleek de 39-jarige mede inzittende Murcy Ralim per eigen gelegenheid te zijn afgevoerd naar het politiebureau Zanderij. Het slachtoffer die niet aanspreekbaar was, werd met een visum per eigen gelegenheid verder afgevoerd naar de RGD poli te Onverwacht. Bij aankomst op de poli bleek hij reeds overleden te zijn. De arts stelde officieel de dood vast.

Onderzoek wees uit dat een aantal arbeiders van een bedrijf voor bouwwerkzaamheden waren in het gebied. Op de terug reden zij in vijf afzonderlijke voertuigen over de Krakaweg, komende vanuit de richting van de Afobakaweg en gaande naar die van de Kennedyweg. Ter hoogte van de eerste brug nabij Kankantu slingerde de pick-up bij het beschrijven van een linkse bocht en kwam daarbij op de andere rijhelft terecht. De 35-jarige pick-up bestuurder C.K. remde af, geraakte van de weg en verloor daarbij vanwege zijn dronkenschap de controle over de besturing van zijn pick-up. Het voertuig met vijf inzittenden, inclusief de bestuurder kwam op de berm terecht en sloeg vervolgens over de kop.

Murcy moet daarbij uit het voertuig zijn geslingerd en op de berm zijn beland. De chauffeur en de drie andere mede-inzittende hebben uitwendig bekeken geen letsels opgelopen, maar klaagden van pijn. Na medische behandeling op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis zijn de mede-inzittenden heengezonden. De chauffeur die onder invloed van alcohol verkeerde, werd aan een bloedtest onderworpen, waarna hij ter ontnuchtering werd overgebracht naar het politiebureau.

Na zijn ontnuchtering werd hij voorgeleid. Zijn rijbewijs is ingevorderd en na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij op grond van artikel 20 lid 3 in verzekering gesteld.

Het ontzielde lichaam van het verkeersslachtoffer is eveneens na overleg voor obductie in beslag genomen.

Het onderzoek van dit verkeersongeval is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.