Verkeersongeval eist 1 dode en 15 gewonden

Een verkeersongeval op de Oost-Westverbinding in het district Commewijne eiste op woensdag 16 september 1 dode en 15  gewonden. De bestuurder van een 30 personen bus met passagiers reed over de Oost-Westverbinding en ging richting Paramaribo. Vermoedelijk moet de chauffeur met een hoge snelheid hebben gereden. Ter hoogte van kilometer 28 reed hij over een drempel. Vanwege de snelheid sloeg de bus over de kop. De bus kwam tegen een elektrische mast aan waardoor deze in tweeën brak.  Andre Jubitana, één van de inzittenden, overleefde het ongeval niet. Hij liet ter plaatse het leven.

Vier andere slachtoffers zijn ernstig gewond geraakt. De brandweer moest eraan te pas komen om slachtoffers uit de bus te bevrijden. Per ontboden ambulance konden enkele van de gewonden worden afgevoerd.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de passagiers medewerkers van een bewakingsbedrijf zijn. De chauffeur is in het bezit van een geldig Surinaams Rijbewijs en was niet onder invloed van alcohol. Hij kwam met de schrik vrij en is op het politiebureau opgehouden voor verhoor. Zijn rijbewijs is hangende het onderzoek ingevorderd. Update volgt!

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.