Verkeersongeval ; autobestuurder in verzekering gesteld

De politie van Zanderij kreeg in de vroege ochtend van maandag 22 februari melding van een verkeersongeval aan de Krakaweg.

Bij aankomst op de plek werd een autobestuurder en een man met zwaar lichamelijk letsels aangetroffen.

Volgens verklaring van de autobestuurder reed hij samen met zijn vader over de Krakaweg richting Paramaribo. Onderweg brachten zij een bezoek aan een familielid te  Cabenda dorp, waar zij zich tegoed deden aan drie en een halve fles bier. Daarna vervolgden ze hun weg. In een bocht heeft hij door zijn hoge snelheid de controle over de besturing van het voertuig verloren. De auto ging vervolgens over de kop, waarna het enkele meters verder tot stilstand kwam.

Hij kwam met de schrik vrij. Toegesnelde militairen van Bosbivak verleenden eerste hulp. De vader liep rib-, schouder- en polsfracturen op met vermoedelijk inwendige bloedingen.  Per ontboden ambulance werd de vader afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp, waar hij ter verpleging op de afdeling Intensive Care is opgenomen.

De bestuurder werd overgebracht naar het politiebureau en onderworpen aan een blaastest. Hij blies 560 microgram per liter uitgeademde alcohollucht, terwijl de toegestane promillage 220 microgram is. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De zoon is na te zijn ontnuchterd, verhoord. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering  gesteld, aangezien de vader zwaar lichamelijke letsels heeft opgelopen.

De politie van Zanderij is belast met deze zaak.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.