Verkeersdeelneemster tijdens uittesten jachtgeweer geraakt; vader en zoon ingesloten

De afdeling Kapitale Delicten heeft op vrijdag 19 januari de 65-jarige A.J. en zijn 38-jarige zoon V.J. aangehouden.

De politie van het bureau Kwatta werd op die dag ingeschakeld voor een aanrijding aan de Noordpolderdam. Bij aankomst op de locatie werd de 42-jarige veroorzaakster M.A. met een schotverwonding in haar halstreek aangetroffen en was zij niet aanspreekbaar. Haar voertuig vertoonde ook kogelinslagen.

Onderzoek wees uit dat het slachtoffer met haar auto over de Noordpolderdam reed. Zij kwam vanuit de richting van Saramacca gaande in die van Paramaribo. Op een bepaald moment moet zij al rijdend vanuit het bos zijn beschoten en in haar halsstreek zijn geraakt, waardoor zij een aanrijding veroorzaakte met een tegenligger. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor en was er slechts sprake van materiële schade aan beide voertuigen.

De verschillende eenheden die waren ingeschakeld, kamde het gebied uit en werd de 65-jarige schutter A.J. en zijn 38-jarige zoon V.J. op hun woonadres aan het Garnizoenspad aangehouden. Volgens hun verklaring bevonden zij zich op hun achtererf, waar zij alcohol nuttigden en een nieuwe jachtgeweer uittestten. Vanuit hun achter terrein dat grenst aan de Noordpolderdam, bleken er in totaal 28 jachtpatronen te zijn afgeschoten. Hierdoor is de verkeersdeelneemster M.A. al rijdend in haar halsstreek geraakt. Het jachtgeweer dat gedekt is met een vuurwapenvergunning is hangende het onderzoek in beslag genomen.

Per ontboden ambulance werd het slachtoffer in kritieke toestand afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar er operatief moest worden ingegrepen. M.A. is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Vader en zoon werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beiden in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.