Verkeer Handhavingsteam houdt 99 bestuurders zonder rijbewijs staande

De afdeling Verkeer Handhavingsteam heeft in de maand mei bij verkeerscontroles op verschillende plekken op de openbare wegen 99 autobestuurders staande gehouden die niet in het bezit van een rijbewijs waren. Aan al deze bestuurders is een boete van SRD. 750 opgelegd voor het niet in het bezit hebben van een rijbewijs. Verder hebben de wetsdienaren negen bestuurders proces-verbaal aangezegd voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Ondanks het bekend is dat het rijbewijs te allen tijde moet worden getoond is er onder andere als rede aangegeven dat zij het rijbewijs thuis waren vergeten.

261 weggebruikers zijn bekeurd voor het feit dat zij hun voertuigen niet hebben herkeurd. Voor het rijden zonder de veiligheidsgordel om zijn 414 weggebruikers beboet. Vijf en dertig bekeuringen zijn uitgegaan naar bestuurders die hun mobiele telefoon handmatige gebruikt hebben. Voor de overschrijding van de maximale snelheid op de plekken waar de controles zijn uitgevoerd, moesten 541 autobestuurders een boete betalen en van 47 hunner is het rijbewijs ingevorderd.

72 overtreders reden zonder verzekering en zijn ook daarvoor beboet. Negentien voertuigen hadden geen kentekenplaten. Een voertuig reed met verlichting die niet bij wet is toegestaan.

Ook de overtreders die hebben gereden op zodanige wijze, het nummerbewijs niet hebben kunnen tonen en hebben gereden op het rijwielpad zijn niet bespaard gebleven.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.