Verhuurder die vindt dat huurder achter is met betalen, steekt woning in brand; RBTP houdt brandstichter aan

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op maandag 23 oktober 2023 de 35-jarige verdachte D.H. aangehouden, nadat hij een woning die hij had verhuurd in brand stak.


De politie van het bureau Latour kreeg op die bewuste dag de melding van een woningbrand aan de Kastiestraat, waarbij een moeder en haar zoon brandwonden hebben opgelopen. De wetsdienaren begaven zich naar het adres en uit het voorlopige onderzoek is naar voren gekomen dat de 32-jarige moeder M.J. en haar zoon M.M. (16) in de woning waren die door de eigenaar D.H. aan hen was verhuurd. De verhuurder had op die zelfde dag, voor de zoveelste keer de vrouw bedreigd dat hij het huis in brand zou steken, aangezien hij vond dat de vrouw achter was met de betaling. Naar zeggen van de vrouw heeft de verdachte haar nooit een kwitantie gegeven na ontvangst van het huurgeld. Op een bepaald moment zag zij de verdachte met een fles inhoudende een groene vloeibare middel die hij gooide op de voordeur van de woning en gelijk daarna de woning in brand stak. Een deel van het vloeistof kwam op haar zoon M.M en zijn matras terecht, waardoor M.J. en haar zoon brandwonden hebben opgelopen aan hun lichaam. De zoon M.M. heeft ernstige brandwonden over zijn gehele lichaam opgelopen en was niet aanspreekbaar. Per ontboden ambulance werd hij voor medische hulp afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De totale inboedel is door de brand verwoest en de woning heeft brand- en schroeischade opgelopen. Na de daad verliet de verhuurder de plek, maar is na goed speurwerk door het RBTP in de kraag gevat.


De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgedragen aan de politie van Latour en is na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.