Verdachten in voertuig omgeving Henkielaan; één aangehouden tweede nog voortvluchtig

De politie van het ressort Uitvlugt kreeg in de vroege ochtend van maandag 23 januari de melding dat er verdachte figuren zijn gesignaleerd in de omgeving van de Henkielaan.
Ter plaatse aan gekomen troffen de wetsdienaren een wachter aan die aan de politie verklaarde dat hij zijn controle ronde deed toen hij vanuit een afstand een voertuig aan zag komen rijden. De bestuurder hield plotseling stil, en de lampen van het voertuig werden gedoofd.
De wachter bleef het voertuig in de gaten houden. Hij zag op een gegeven moment twee manspersonen uit het voertuig stappen.
De mannen liepen naar een ander voertuig dat langs de weg geparkeerd stond. De wachter die dit gedrag verdacht vond,schakelde de politie in.
Voor de komst van de politie hadden de mannen de plek reeds te voet verlaten. Zij liepen verschillende richtingen op.
Bij nadere onderzoek bleek dat één van de tochtraampjes van het voertuig waar de mannen naar toe waren gelopen was ingeslagen. Een bewoner van het huis waar de auto stond was inmiddels gewekt. Zij gaf aan dat het voertuig haar zoon toebehoord. Goederen die op de achterbank lagen, bleken te zijn weggenomen.
Aan de hand van de beschrijving van de verdachten door de wachter werd de buurt uitgekamd. Tijdens de surveillance werd een manspersoon gezien die nagenoeg voldeed aan de beschrijving van de verdachten.
De man werd staande gehouden en identificeerde zich als Sharief L. In zijn bezit had hij een tas met daarin een tank met brandstof. Hij verklaarde de brandstof te hebben gekocht bij een pompstation aan de Coesewijnestraat ten behoeve van zijn auto en op weg was naar Uitvlugt waar zijn voertuig stond. De politie reed met Sharief naar het pompstation waar hij de brandstof naar zijn zeggen zou hebben gekocht.
Hij wees de pompbediende aan die hem zou hebben geholpen. De pompbediende gaf aan dat hij gedurende de hele nacht aan niemand brandstof in een tank heeft verkocht en dat hij Sharief nooit heeft geholpen.
De wachter die de politie inschakelde, herkende Sharief positief als te zijn een van de mannen die zich daar verdacht ophielden.
Sharief ontkende dat hij met een andere manspersoon daar zou zijn geweest. De 31-jarige Sharief werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.
Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de andere verdachte wordt gewerkt. Het voertuig waarmee de verdachten de plaats hebben aangedaan is in beslag genomen voor de strafvordering.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.