Verdachten van vermoedelijk opgezette beroving aangehouden

Een autobestuurder verdenkt zijn gast rijder van een opgezette beroving. De bestuurder gaf ene Chequita een lift met zijn auto vanuit Latour naar een adres aan de Magenthaweg.
De politie van Santodorp kreeg kort daarna een melding vanuit de Centrale Meldkamer van een beroving waarbij er twee schoten zijn gelost. Daar aangekomen, troffen de wetsdienaren het slachtoffer en zijn gast rijder Chequita aan. De rovers hadden de plek reeds verlaten. Beide personen deden het politiebureau aan voor het doen van aangifte.
Het slachtoffer verklaarde zijn lifter te verdenken van de opgezette beroving. De vrouw was volgens de bestuurder constant aan de telefoon en bij aankomst op het adres was zij nauwelijks uitgestapt toen de autobestuurder werd overvallen door drie manspersonen waarvan een hunner was gewapend met een vuistvuurwapen.
De rovers namen alle sieraden en een geldsbedrag weg. Het slachtoffer liep een schampschot op. Kort na vertrek van de rovers verscheen de vrouw weer bij het voertuig.
Bij aankomst op het bureau is de vrouw aan de hand van de verklaring van het slachtoffer als verdachte van de beroving aangemerkt. Ene Christiaan die zich daarna op het politiebureau aanmeldde na gemiste oproepen van de vrouw te hebben ontvangen, werd eveneens als verdachte aangemerkt en aangehouden.
Het onderzoek is overgedragen aan de recherche van regio Midden. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie zijn de verdachten na verhoor heengezonden. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet..

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.