Verdachten beroving halsketting achterhaald en opgesloten

Leden van het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) hebben op maandag 22 februari de 27-jarige B.A. en de 28-jarige H.D. ter zake diefstal middels geweldpleging te Stolkerstijver opgespoord en aangehouden.
Een benadeelde deed op zaterdagmiddag 20 februari aangifte bij de politie van zij beroofd is geworden aan de Industrieweg door een onbekende manspersoon. Nadat hij het strafbaar feit had gepleegd, koos hij het hazenpad.
Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat de verdachte B.A. samen met de verdachte H.D. in een voertuig waren gezeten. Op een gegeven zei B.A. dat hij zijn voertuig zou bijtanken bij een pompstation in de nabije omgeving. Bij die gelegenheid stapre H.D uit het voertuig en zei tegen B.A. dat hij even kon wachten totdat hij terug was gekeerd.
Volgens verklaring van B.A. had hij niet gewacht bij het pompstation net zoals H.D. hem dat voorhield. Hij vervolgde zijn weg via de Klepperweg gaan in de richting van de Toekomstweg, alwaar hij een tussenstop had gemaakt om drugs te kopen( Asisi) . Terwijl hij daar aan het roken was, rende H.D. bij die gelegenheid zijn richting op en nam vervolgens plaats op de achterzitting van het voertuig. B.A. aarzelde niet en nam plaats achter het stuur en reed samen met Deira weg.
Tijdens het rijden toonde H.D. zijn kompaan B.A. een gouden halsketting, waarna zij richting Lelydorp opreden. Aldaar werd de halsketting aan ene L. verkocht. Na het strafbaar feit te hebben gepleegd, koos B.A. ervoor om twee dagen bij zijn vader te logeren in het district Para. Kennelijk deed hij dit om vermoedelijk uit handen te blijven van de politie. Hij werd samen met H.D. aangehouden te Stolkersijver door de politie van het Regio Bijstand Team Oost, waarna zij werden overgedragen aan de politie van Recherche Paramaribo.
H.D. ontkent het strafbaar feit te hebben gepleegd, terwijl B.A. het omgekeerde verklaard. De weggenomen gouden halsketting is nog niet achterhaald. Het tweetal is na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.