Verdachten smokkelwaar na verzet beschoten door Franse Gendarmerie

De politie van Cabanavo kreeg in de late avond van donderdag 21 april een telefonische melding van een schietincident op de Lawarivier ter hoogte van het dorp Peruaan. Ook werd doorgegeven dat twee gewonden zich begaven richting Surinaams grondgebied.

Leden van het Regio Bijstand Team (RBT) Oost speelde op de melding in en werd de gewonde man Charles F. (30) op vrijdag 22 april te Cabanavo aangetroffen en aangehouden. Volgens het voorlopige onderzoek bleek de andere gewonde man per eigen gelegenheid te zijn overgevlogen naar Paramaribo.

De politie van Sipaliwini werd hiervan in kennis gesteld en ging naar het vliegveld te Zorg en Hoop. Bij aankomst van het vliegtuig werd de gewonde Bob P. (31) aangehouden.

Beide gewonden zijn voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de twee mannen met enkele Brazilianen op donderdag 21 april met de boot brandstof en levensmiddelen hadden gesmokkeld naar Frans-Guyana. Na de levering werd de terug reis naar Suriname ingezet. Op dat moment werden zij  door de Franse Gendarmerie betrapt. Om aan hun aanhouding te ontkomen verzetten de verdachten zich tegen de Franse autoriteiten. De Gendarmerie was genoodzaakt vuurwapengeweld  aan te wenden, waarbij twee verdachten van de boot schotverwondingen hebben opgelopen. Het gelukte de groep verdachten uit handen van de Gendarmeries te blijven en zij weken uit richting Cabanavo.

Na medische behandeling zijn de smokkelaars na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. De andere verdachten zijn nog voortvluchtig.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.