Verdachten die politiemannen overrompelden en vandoor gingen met hun dienstwapen aangehouden

De afdeling Kapitale Delicten heeft op donderdag 31 maart  twee verdachten aangehouden.  De twee mannen waren betrokken bij een vechtpartij bij Stichting de Olifant. Het gaat in deze om de 16-jarige Trigne S. en de 22-jarige  Akshay L.

De politie van Uitvlugt kreeg op woensdag 23 maart melding van de vechtpartij. Twee politiemannen  die ter plaatse waren en optraden zijn daarbij  door een groep jongemannen overrompeld en mishandeld. Ook  zijn  hun  dienstwapens weggenomen. De manspersonen  die de wapens hebben weggenomen verlieten de plaats in een voertuig.  Op hun vlucht  loste de verdachten enkele schoten. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Trigne en Akshay hebben beide toegegeven de politiemannen te hebben mishandeld, echter ontkennen zij de wetsdienaren te hebben beroofd van hun dienstwapens.

Op vrijdag 1 april zijn nog twee verdachten in deze zaak aangehouden. Het gaat om de 16-jarige Aman D. en de 27-jarige Virish R. Deze verdachten geven eveneens toe dat zij met de politiemannen hebben gevochten, maar wisten niet dat het om politiemannen ging. Ook zij ontkennen de vuurwapens te hebben weggenomen.

Alle vier verdachten zijn na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.