Verdachten die gepoogd hebben winkelierster te beroven, door RBTM aangehouden

De 22-jarige M.J. en R.D. (37) zijn door het Regio Bijstand Team Midden  (RBTM) op dinsdag 25 juni 2024 aangehouden, nadat zij gepoogd hadden een Chinese winkelierster van haar halsketting te beroven. 

Uit het voorlopige politieonderzoek is gebleken dat de twee verdachten op een bromfiets waren gezeten en op een gegeven moment naast een supermarkt aan de Indira Gandhiweg stopten. De duorijder stapte van de bromfiets af, liep de winkel binnen en nam vervolgens een pakje koek die hij samen met een geldbiljet op de toonbank plaatste. Terwijl de winkelierster bezig was het kleingeld uit het kasregister te nemen, greep deze man naar haar halsketting. De vrouw verzette zich hevig, waardoor de verdachte de ketting losliet en de winkel uit rende. Hij stapte op de gereedstaande bromfiets alwaar zijn kompaan op hem wachtte. Met hoge snelheid reden de twee verdachten weg in de noordelijke richting. Het slachtoffer schakelde de politie in, waarna beide verdachten in het ressort Flora door  de wetsdienaren in de kraag werden gevat. Inmiddels hebben beide verdachten toegegeven zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit. De politie vermoedt dat het tweetal meerdere berovingen in Regio Midden moet hebben gepleegd.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn M.J. en R.D. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.