Verdachte woningbrand aangehouden door politie Santodorp

De 23-jarige Sabrina A. is op dinsdag 3 september aangehouden door de politie van het bureau Santodorp op verdenking van brandstichting.
De politie van het ressort Santodorp kreeg op 3 september omstreeks vijf voor half vier in de middag de melding van de brand op een woonadres in het ressort en deed het adres aan voor onderzoek. De ingeschakelde brandweer kon niet voorkomen dat het huis nagenoeg helemaal verteert is door vuur.
Ooggetuigen verklaarden aan de politie, dat zij de ex-vriendin van een zoon van de hoofdbewoner kort voor de brand bij de woning hadden gezien. Dezelfde dag meldde de ex-vriendin Sabrina, A. zich aan op het politiebureau en gaf toe dat zij de woning in brand had gestoken. Zij heeft kranten papier en smeerolie gebruikt om haar criminele daad uit te voeren.
Via een openstaande shutterraam heeft zij een gordijn in brand gestoken. Dat heeft ertoe geleidt dat de woning in de as is gelegd. Sabrina stichtte de brand omdat zij niet tevredenheid was over de wijze waarop haar schoonvader bemiddeld had in de relatie problemen tussen haar en zijn zoon. De woning in kwestie was uit hout opgetrokken en niet tegen brand verzekert. Tijdens de brand waren de huisbewoners niet thuis.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Sabrina in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.