Verdachte voor meerdere strafbare feiten aangehouden door de politie

De 30 jarige M.M. alias “Rico” is op zaterdag 3 april 2021 door de politie van Wageningen aangehouden nadat er meerdere aangiften tegen hem zijn gedaan. Tegen Rico zijn er 3 aangiften gedaan ter zake verschillende gepleegde strafbare feiten. Deze verdachte heeft op 30 maart 2021 het rijwiel van M.T. ( 25 ) gestolen. Hiervan deed M.T. op dezelfde dag aangifte en verklaarde dat hij zijn rijwiel aan Rico had geleend. Na deze terug te hebben bezorgd, werd het gestolen. Hij zag Rico op een dag met de fiets op straat en confronteerde hem ermee. Rico bracht M. een vuistslag toe en raakten ze in een handgemeen. Als gevolg hiervan deed M. aangifte van mishandeling en diefstal tegen Rico. Het rijwiel werd in beslag genomen en naderhand afgestaan aan de rechtmatige eigenaar.
De tweede aangifte betreft verduistering van 6 zangvogels. Hiervan deed A.K.( 42 ) aangifte. Hij verklaarde dat hij 6 picolets ter verkoop aan Rico had gegeven. Drie van de zangvogels behoorden aan hem toe; terwijl de andere drie aan een vriend van hem Revo genaamd toebehoren. Dit heeft hij gedaan nadat Rico hem had voorgehouden dat hij een vriend Tito genaamd in Commewijne heeft en dat die vriend in zangvogels handelt. Hij zou de vogels aan Tito verkopen en het geld vervolgens brengen voor A. die het met Revo zou delen. Echter is er hier niets van terecht gekomen. Rico hield hem een dag na de afgifte voor dat hij een aanrijding had gemaakt en dat hij het geld van de picolets moest afstaan aan de benadeelde van de aanrijding.
In een 3e aangifte die gedaan is in de maand november 2020, heeft Rico van de benadeelde W.H. ( 54 ) ook 3 picolets verduisterd. Hij hield W. namelijk voor dat de picolets van hem niet goed floten en dat hij die zou meenemen om op te peppen. Na te hebben opgepept zou hij ze dan terug brengen voor W. Toen de Rico niet kwam opdagen, zocht hij hem op en trof hem aan bij zijn woning. Rico hield hem voor dat hij de vogels had verkocht. Verder hield hij de benadeelde voor dat hij de opbrengst zou krijgen. Ook hiervan kwam niets terecht en stapte W. naar de politie om aangifte te doen.Rico werd opgespoord en aangehouden op zijn woonadres te Wageningen. Hij verklaarde de fiets van M. te hebben weggenomen, omdat die hem moest betalen. Over de vogels verklaarde hij dat hij deze in Paramaribo had verkocht en de opbrengsten voor zichzelf had gehouden.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd Rico door de politie van Wageningen in verzekering gesteld voor onder anderen diefstal en verduistering.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.