Verdachte voor bedreiging en brandstichting aangehouden

De afdeling Kapitale Delicten heeft de verdachte Sairon, A. op vrijdag 5 augustus aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging van zijn schoonvader.

Tijdens het onderzoek kwam vast te staan dat Sairon binnen een korte tijd twee woningen in de Ramphalstraat in brand heeft gestoken. De woningbranden vonden plaats op donderdag 26 mei en op donderdag 9 juni.  De woningen van de agent van politie Milando A. en  Gregor M. zijn daarbij afgebrand.

Volgens getuigen verklaringen is op beide dagen een voertuig  met hoge snelheid  weggereden, alvorens de woningen in brand vlogen.

Na gedegen onderzoek is gebleken dat de verdachte bedreigende uitlatingen had gedaan naar zijn ex-vriendin en een tante toe. Sairon zou hebben aangegeven de woning van zijn rivaal Gregor te zullen afbranden aangezien hij de nieuwe vriend is van zijn ex-vriendin.

De verdachte ontkent de woningen in brand te hebben gestoken. Het onderzoek wees uit dat Sairon per vergissing de woning van de agent in brand heeft gestoken.

Om toch zijn doel te bereiken heeft hij twee weken later wederom toegeslagen en de woning van Gregor aangestoken die  afbrandde. 

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is hij ingesloten voor al de strafbare feiten waarvoor hij verdacht wordt.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.