Verdachte van beroving dodelijk geraakt door politiekogel

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 18 mei drie roofverdachten aangehouden. Een vierde verdachte is dodelijk geraakt door een politiekogel

Na uitgewerkte informatie van een beroving die is gepleegd op donderdag 17 mei, in het politie ressort Zanderij, is het RBTP overgegaan tot de opsporing van de verdachten die in beeld zijn gebracht.

Het voertuig dat was gebruikt bij de beroving is op een erf te Abrabroki gesignaleerd. Bij een inval op het adres zijn er twee verdachten aangehouden. Vermoedelijke verdachten in een ander voertuig die merkten dat de politie hen op het spoor zat, zijn met een hoge snelheid weggereden van het adres. De achtervolging is ingezet en het voertuig kwam in een goot terecht. De inzittenden maakten zich uit de voeten en een hunner negeerde de waarschuwingsschoten van de politie. De politie was genoodzaakt gericht te schieten en is een van de verdachten geraakt. Hij liet korte tijd later het leven, voor aankomst van de ingeschakelde ambulance.  Een manspersoon die opruiend bezig was naar de politie toe is ook aangehouden en overgedragen aan de Recherche van regio Midden.

De huiseigenaar die een illegale gokhuis heeft opgezet op het adres waar de politie de inval heeft gepleegd is eveneens gearresteerd. Er zijn tot nog toe twee voertuigen, in het belang van het onderzoek, in beslag genomen.

Een deel van de weggenomen goederen bij de beroving van Zanderij alsook een deel van het geldsbedrag zijn op het adres teruggevonden. Het lijk van de verdachte is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen.

De recherche van regio Midden onderzoekt deze zaak verder.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.