Verdachte tijdens beroving neergeschoten door hoofdbewoner

De 42-jarige Staford Vriendrijk is op zondagavond 3 oktober tijdens een gewapende beroving aan de Katwijkweg door een hoofdbewoner neergeschoten. De verdachte liet ter plaatse het leven.

De politie van het bureau Santodorp kreeg een melding van diefstal middels geweldpleging op voormeld adres en deed de locatie aan. Daar aangekomen troffen de wetsdienaren een neergeschoten verdachte die geen teken van leven meer vertoonde op het terras aan. Niet ver verwijderd van hem lag er een wapen.
Een arts stelde officieel de dood van de verdachte Staford vast.

Uit het voorlopige politioneel onderzoek kwam naar voren dat de huisbewoners op het terras zaten, terwijl de zijdeur openstond. Op een bepaald moment verschaften vier gewapende en gemaskerde manspersonen zich toegang tot het terrein door over een half opgetrokken schutting te springen. Een deel van het gezelschap ging naar binnen, terwijl een broer van de hoofdbewoner nog op het terras zat om een sigaret te roken. De broer werd door het viertal vastgegrepen en onder bedreiging moest hij samen met de verdachten via de zijdeur de woning binnen. Met geweld maakten de vier verdachten twee zaktelefoontoestellen, een witgouden halsketting van 25 gram en een grootgeldbedrag in SRD buit.

Bij die gelegenheid kwam de hoofdbewoner aangelopen en zag wat er gaande was. Hij bewapende zich snel met een jachtgeweer en schoot gericht in de richting van de vier verdachten. Daarbij werd de verdachte Staford geraakt en liet ter plaatse het leven. Zijn drie kompanen sloegen hierna op de vlucht met medeneming van de buit. Aan de opsporing en aanhouding van de drie voortvluchtige kompanen wordt gewerkt.

Het ontzielde lichaam van Staford is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie ter obductie in beslag genomen. De afdeling Kapitale Delicten is belast met het onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.