Verdachte ter zake poging seksueel misbruik bejaarde vrouw en diefstal waardevolle goederen aangehouden

De 40-jarige verdachte R. W. werd in de omgeving van de Bonistraat op vrijdag 19 april 2024 door het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden.


Deze verdachte heeft zich op dinsdag16 april 2024 gepoogd de 70-jarige H.B. seksueel te misbruiken en heeft waardevolle goederen van de vrouw weggenomen. Het slachtoffer deed van de gepleegde stafbare feiten aangifte op het politiebureau Geyersvlijt. De aangeefster hield de wetsdienaren voor dat ze op die bewuste ochtend lag te slapen toen zij plotseling omstreeks 03.45 uur wakker werd gemaakt door de verdachte die haar aangaf dat hij behoefte had aan seks. Verder dat hij haar zou neersteken als ze tegen stribbelde en nam daarbij de mobiele telefoon van de vrouw weg. De dochter van de vrouw kwam de kamer van haar moeder binnen en bij het zien van de dochter koos de verdachte het hazenpad met medeneming vam de mobiele telefoon en een flat screen TV. De verdachte had zich toegang tot de woning verschaft door de voordeur van de woning te forceren. Kort daarna deed hij voor de tweede keer de woning aan, viel de bejaarde vrouw weer lastig en ging daarna met een tweede mobiele telefoon er vandoor. De dochter van het slachtoffer herkende de verdachte op 19 april 2024 positief en schakelde de politie direct in. Met assistentie van het RBTP werd de verdachte in de boeien geslagen en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt. Op hem werd één van de mobiele telefoontoestellen aangetroffen en in beslag genomen. De rest van de buit is nog niet teruggevonden.


Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.