Verdachte ter zake oplichting en verduistering aangehouden en in verzekering gesteld

De 54-jarige verdachte N.G. is op zaterdag 1 april 2023 door de recherche van Regio Paramaribo op een adres in het ressort Nieuwe Haven aangehouden.

Deze verdachte heeft onder valse voorwendselen kostbare goederen van een aantal bejaarden verduisterd en anderen opgelicht van grote geldbedragen in SRD. N.G. hield de benadeelden voor dat zij een pakket en of geld uit het buitenland van hun zoon, dochter of een ander familielid hadden ontvangen. Ook gaf hij de bejaarden te kennen niet over wisselgeld in Euro te beschikken en wenstte eerst het wisseldgeld in SRD van hen te ontvangen, alvorens hij het geldbedrag in Euro in zijn voertuig voor hen zou gaan halen. Na het geld in SRD te hebben ontvangen, begaf hij zich zogenaamd naar zijn voertuig om de Euro’s te halen. Hij stapte echter in zijn auto en reed in volle vaart weg met de geldbedragen in SRD. Een ander bejaarde vroeg hij om haar gouden vingerring te zien, aangezien hij zijn partner met dezelfde ring wilde verrassen. Tijdens het bezichtigen van de ring hield hij de aangeefster plotseling voor dat hij het geldbedrag in Euro in zijn auto moest gaan ophalen. Hij liep naar zijn voertuig, nam plaatst achter het stuur en reed met een hoge snelheid weg met medeneming van de vingerring.
De verdachte N.G. is na afstemming met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie ingesloten.

Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere personen heeft benadeeld. Deze worden opgeroepen zich alsnog aan te melden bij Recherche van Regio Paramaribo voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht op het politie bureau Geyersvlijt en is te bereiken op het telefoonnummer 451163.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.