Verdachte ter zake diefstal, verduistering en oplichting aangehouden

De 50-jarige verdachte M.S. is na bekomen informatie op vrijdag 4 augustus 2023 door leden van het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP) aangehouden en overgedragen aan de afdeling Recherche Paramaribo die belast is met het onderzoek in deze zaak.

Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat deze verdachte in het begin van het lopend jaar het tot een gewoonte maakte om senioren burgers in de binnenstad te benaderen met het smoes of het mogelijk was met hun mobiele telefoon zijn vrouw te bellen om af te stemmen waar hij haar moest ontmoeten. De senioren burgers stonden hun mobiele telefoon af aan de verdachte, maar deze ging vervolgens met het toestel  er vandoor. Zestien (16) senioren burgers die tot en met maandag 7 augustus 2023 slachtoffer zijn geworden hebben aangifte gedaan bij de politie. Ook op camerabeelden is de verdachte M.S. duidelijk te zien bij het plegen van zijn handelingen.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte M.S. door de politie in verzekering gesteld.

Aangezien het vermoeden bestaat dat meerdere senioren burgers slachtoffer zijn geworden, roept het Korps Politie Suriname deze benadeelden op, zich alsnog te wenden tot de afdeling Recherche van Regio Paramaribo die gevestigd is in het politiebureau te Geyersvlijt, te bereiken op het telefoonnummer: 451163 voor het doen van aangifte.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.