Verdachte steekpartij vervoert slachtoffer naar SEH en veroorzaakt onderweg aanrijding

De 32-jarige Marvin L. is op zondag 24 september door de politie van Bureau Nieuwe Haven ingesloten.

De verdachte bracht in de vroege morgen van 24 september zijn vriendin Xiomara en een ander jongeman ene Edson steekverwondingen toe met een scherp voorwerp. Xiomara die van haar vriend niet uit mocht, begaf zich op zaterdag 23 september naar een bar-dancing aan de Celinastraat. Daar ontmoette zij twee vriendinnen, van wie één vergezeld van haar vriend Edson. Na afloop liep Xiomara met het drietal naar het voertuig waarmee haar vrienden op de plek waren. Plotseling zag ze dat het voertuig van Marvin achter dat voertuig stond geparkeerd. Marvin liep haar tegemoet en vroeg haar om rekenschap. Er ontstond toen een woordenwisseling tussen hen. Om erger te voorkomen kwam Edson tussen beiden. Marvin vond dat niet leuk, waardoor er een worsteling ontstond. Edson verdedigde zich met een fles die hij op dat moment in zijn hand had. Marvin haalde een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht Xiomara een steekverwonding toe in haar rug en Edson een steekverwonding toe aan zijn been.

Marvin begaf zich vervolgens met Xiomara naar zijn auto om de Spoed Eisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan te doen. Onderweg veroorzaakte hij op de kruising van de Drambrandersgracht en de van Idsingastraat een aanrijding. De vrienden die dit zagen, schoten Xiomara weer te hulp en brachten haar naar de SEH. Marvin gaf niet op en liet het voertuig met draaiende motor achter. In een ander voertuig zette hij de achtervolging in.

De politie van Bureau Nieuwe Haven deed na de melding dat een voertuig onbeheerd op voornoemde kruising was achter gelaten de plek aan. Daar aangekomen kreeg de politie de informatie dat de bestuurder van het voertuig naar de SEH moet zijn gegaan.

Bij aankomst op de SEH werden zowel Marvin en de gewonden aangetroffen. Aan de hand van de verklaringen is Marvin aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Xiomara is medisch behandeld en verwezen naar de chirurg. Edson wenste niet medisch te worden behandeld en ook geen aangifte tegen Marvin te doen en mocht naar huis. Op maandag 25 september deed hij de SEH aan daar zijn verwonding ernstig bleek te zijn. Hij is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

Marvin is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie achter slot en grendel geplaatst. Zijn voertuig is inmiddels afgestaan aan de familie. De politie van Bureau Nieuwe Haven zet het onderzoek voort.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.