Verdachte seksueel misbruik laat zich vallen uit rijdende politievoertuig

De 42-jarige Iwan A. die op dinsdag 19 april is ingesloten door de politie van Munder wegens verdenking van seksueel misbruik, heeft zich uit een rijdende politievoertuig laten vallen.

De man is eerder op de dag aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Op dinsdag 19 april deed de moeder van een minderjarig meisje het politiebureau aan met de mededeling dat haar dochter in de pauze van school is weggelopen. Zij verklaarde door de school in kennis te zijn gesteld van het gebeurde. Zij deed de school aan en kreeg de schooltas van haar dochter en een brief. De moeder deed aangifte van vermissing.

In de vooravond van dezelfde dag kreeg de politie de melding van een meneer die zelfmoord wilde plegen.

Op het adres aangekomen trof de politie de moeder van de vermiste en enkele andere familieleden aan.  Zij verklaarde dat een nicht uit Albina haar gebeld heeft met de mededeling dat haar dochter bij haar was. De nicht  hield haar voor dat haar dochter van school is weggelopen,  omdat zij seksueel misbruikt wordt door haar partner.  De moeder confronteerde de man gelijk met het verhaal, waarna hij  de uitspraak deed zelfmoord te zullen plegen.

Iwan werd aangehouden   en overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer dat intussen in een taxi naar Paramaribo zat, deed het bureau aan. Na te zijn gehoord door de inspecteur, is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie  de verdachte in verzekering gesteld.

De inspecteur deed het verzoek aan haar collega om de verdachte in het cellenhuis van Latour op te nemen. Onderweg naar politiebureau Latour maakte de verdachte op een gegeven moment het portier open en liet zich vallen uit het voertuig. De man kwam op het trottoir terecht en liep schaafwonden op.

De ingeschakelde ambulance vervoerde de verdachte naar de Spoed Eisende Hulp van Academisch Ziekenhuis. Na medisch behandeld te zijn, is Iwan in de sterkte van het cellenhuis opgenomen

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.