Verdachte roofoverval Frederickshoopweg heeft meer op kerfstok

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft op zondag 12 februari de verdachte Orson K. samen met drie kompanen aangehouden, kort na een beroving aan de Frederickshoopweg. De verdachten hebben op de bewuste dag een winkelier beroofd.
Op aanwijzing van ooggetuigen kon de achtervolging van de rovers worden ingezet. Het voertuig waarmee zij waren gevlucht, werd onbeheerd aangetroffen te Leiding 22. De wetsdienaren volgden de sporen die leidden naar het aangrenzend bosschage waar de criminelen vermoedelijk waren ingerend. Het gelukte hen om drie hunner gelijk aan te houden.
De vierde verdachte, Orson, zette het op een lopen. Waarschuwingsschoten brachten hem niet tot andere gedachten. Hij is geraakt door een politiekogel in zijn benen.
Hij is per ontboden ambulance afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academische Ziekenhuis Paramaribo, waar hij onder politiebewaking is opgenomen.

Uit het onderzoek van de recherche van regio Midden is gebleken dat Orson ook betrokken is geweest bij een andere gewapende roofoverval op zaterdag 4 februari aan de Verlengde Ephraimzegenweg.

Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie hij ingesloten.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.