Verdachte roofoverval doodgeschoten

De Politie van ressort Nieuwe Haven kreeg in de ochtend van zondag 2 april een melding van een beroving in een winkelpand tegenover het politiebureau.
Ter plaatse troffen de wetsdienaren de eigenaar aan met een verwonding aan zijn arm. Uit het voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat de winkeleigenaar via zijn woning naar zijn winkelzaak liep. Hij werd plotseling vast gegrepen door een manspersoon die gewapend was met een vuistvuurwapen. Op dat moment zag hij nog twee mannen van wie één gewapend met een kapmes zijn richting opkomen.
Tijdens de greep haalde de winkelier zijn vuistvuurwapen welke hij onder zijn kleding schuilhield tevoorschijn en schoot hiermee op zijn belager. Op dat moment wierp de rover die gewapend was met het kapmes deze naar de winkelier toe. De winkelier liep daardoor een kapverwonding op aan zijn arm.
Hierna vluchtten de twee rovers met achterlating van hun kompaan die ernstig gewond was. Het gaat in deze om de 21-jarige Devery Zaalman. Hij overleed ter plaatse aan de opgelopen verwondingen.
De rovers hebben het erf van de winkelier betreden, nadat zij de honden hebben vergiftigd.
De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Het lijk van Devery is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in beslaggenomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.