Verdachte pleegt verzet bij aanhouding; twee broers die hem te hulp schoten eveneens in de kraag gevat

De politie van het bureau Groningen heeft op dinsdag 16 mei 2023 de drie gebroeders D.C., C.C. en R.C. in het dorp Columbia in het district Saramacca aangehouden.

D.C. en twee andere voortvluchtigen, waaronder een oudere broer van D.C. hebben zich op vrijdag 12 mei 2023 schuldig gemaakt aan mishandeling van ene M.S. (32) aan de Misgunstweg in het district Saramacca. Het slachtoffer heeft hierdoor een snijwond aan zijn linkerborststreek en een zwelling aan zijn linkerarm opgelopen en deed ter zake aangifte op voornoemde politiebureau.

De verdachten werden door de politie in de avond van 16 mei 2023 in het dorp Columbia opgespoord. Echter troffen de politiemannen de verdachte D.C. aan in gezelschap van zijn twee broers C.C. en R.C. die niet betrokken waren bij de openlijke geweldpleging van 12 mei 2023 op de openbare weg. Bij het overgaan tot de aanhouding van D.C. heeft hij zich hevig verzet tegen de politie. De broers C.C. en R.C. die dat opmerkten, namen aanstoot hieraan en schoten hun broer te hulp door de politiemannen in de rechtmatige uitoefening hunner bediening aan te vallen. Op een bepaald moment gelukte het de wetsdienaren met heel veel moeite de verdachte Donovan in het politievoertuig te krijgen. In het dienstvoertuig zag Donovan kans om een politieman van achteren in een wurggreep te nemen. Door kordaat optreden van de collega kon erger worden voorkomen. C.C. en R.C. werden kort daarna ook in de boeien geslagen en werden de drie broers overgebracht naar het voormeld politiebureau.

Bij de voorgeleidig bleek D.C. militair te zijn en werd hij kort hierna aan de Militaire Politie overgedragen. Na afstemming met de Auditeur militair en het Openbaar Ministerie zijn de drie broers hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de voortvluchtige broer en kompaan wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.