Verdachte op verdenking van diefstal middels geweldpleging aangehouden

De 31-jarige verdachte J.L.is op woensdag 24 maart na door de Recherche van Paramaribo te zijn ontboden aangehouden.
J.L. wordt ervan verdacht met twee voortvluchtige kompanen een 64-jarige vreemdeling met geweld te hebben beroofd van zijn koffers.
De benadeelde deed van dit strafbare feit aangifte op het politiebureau Munder. Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat de 64-jarige man via social media een jonge vrouw leerde kennen, waarop hij smoorverliefd werd. Op slinkse wijze heeft de vrouw kunnen bewerkstelligen dat de vreemdeling grote geldbedragen voor haar overmaakte. Dit om zogenaamd zaken voor hem in orde te maken voordat hij naar Suriname kwam.
Op de dag toen hij in Suriname arriveerde, kon de jonge vrouw hem niet ophalen van Zanderij en werd door twee manspersonen opgehaald. De vreemdeling werd door het tweetal op een locatie te Noord afgezet, waarbij beide manspersonen met geweld zijn koffer namen.
Na de aangifte werd het voertuig waarmee het strafbaar feit is gepleegd aan de hand van het kentekennummer getraceerd. De eigenares van het voertuig werd op zaterdag 19 maart aangehouden en verklaarde dat het voertuig op haar naam staat geregistreerd, maar door haar man wordt gereden. Daar zij niets met de zaak bleek te hebben, is zij heengezonden en werd J.L. op zijn woonadres opgespoord, doch niet aangetroffen. Toen hij hoorde dat de politie naar hem op zoek was, meldde hij zich aan op het politiebureau. De verdachte werd direct aangehouden en hij gaf aan slechts de bestuurder van het voertuig te zijn geweest toen de vreemdeling opgehaald moest worden van Zanderij.
Hangende het onderzoek is J.L. na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de twee mannen en de jonge vrouw wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.