Verdachte neergeschoten bij dievenmelding

De verdachte Marlon G. is in de vroege morgen van zondag 24 september door een politiekogel geraakt bij een politieoptreden van het Regio Bijstand Team (RBT) Paramaribo.

Via de Centrale Meldkamer werd er een dievenmelding aan de Zwartenhovenbrugstraat doorgegeven aan de politie van Bureau Nieuwe Haven. RBT Paramaribo die zich in de directe omgeving voor andere werkzaamheden bevond, speelde hierop in. Bij aankomst op het adres ging het alarm van het bedrijf over en zagen de wetsdienaren twee manspersonen wegrennen. Waarschuwingsschoten brachten Marlon en zijn kompaan niet tot andere gedachten. De politie was genoodzaakt gericht te schieten en Marlon raakte gewond in zijn rechter onder been. Op deze verdachte zijn er gereedschappen gevonden die gebruikt worden bij inbraken. Ook bij het bedrijf zijn er sporen van inbraak aangetroffen.

Per ontboden ambulance is Marlon afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Na medische behandeling is hij overgebracht naar het politiebureau Nieuwe Haven. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Paramaribo. Aan de opsporing van zijn kompaan wordt gewerkt.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.