Verdachte na zeven maanden aangehouden voor diefstal

De 28-jarige verdachte C.S. is op dinsdag 30 maart door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden voor inbraak in een woning op het Militaire project te Nieuw Amsterdam.

De benadeelde S.K. (52) deed hiervan op woensdag 2 september 2020 aangifte bij de politie van het bureau Nieuw Amsterdam. Zij verklaarde dat de verdachte zich toegang tot de woning had verschaft door een raam te forceren. Daarbij werden er verscheidene goederen waaronder een televisietoestel uit de woning weggenomen. Het onderzoek in deze zaak werd vervolgens overgedragen aan de recherche van regio Oost.

Aan de hand van de vingerafdrukken die door de afdeling Forensische Opsporing werden aangetroffen, kwam de verdachte C.S. die een bekende van de politie is in beeld.

De verdachte werd meermalen opgespoord, maar wist uit handen van de politie te blijven. Het gelukte het RBTP hem op 30 maart op zijn woonadres aan te houden, waarna hij werd overgedragen aan de Recherche van Regio Oost. Bij de voorgeleiding verklaarde de verdachte dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan het strafbare feit, maar dat de politie een vergissing heeft gemaakt.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is C.S. in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.