Verdachte meldt zich aan met drugsverslaafde

De politie van Lelydorp heeft op zondag 10 januari de 24-jarige Kinito aangehouden. De man heeft op die bewuste dag een zijspiegel van een auto weggerukt. De auto stond geparkeerd op de standplaats te Lelydorp. Terwijl de man bezig was met zijn praktijken, werd hij gade geslagen door iemand die de politie inschakelde.

Aan de hand van de beschrijving en het verhaal van de beller, werd Kinito staande gehouden en ondervraagd.  De man stond in de buurt van de omschreven auto. Op de vraag van wie het voertuig was, gaf hij de politie aan niet te weten van wie het voertuig was. De politie liet de sleepdienst komen en sleepte  de auto naar het politiebureau. In het voertuig werd de zijspiegel die eerder op de dag was weggenomen, aangetroffen en in beslaggenomen.

Na enkele uren later kwam Kinito met een drugverslaafde aandansen op het politiebureau. Hij verklaarde de zijspiegel van deze man voor SRD 10 te hebben gekocht.

Toen de politie wilde overgaan tot de aanhouding van de drugverslaafde, verklaarde hij door Kinito te zijn opgehaald op Latour om een karwei voor hem te doen. De drugsverslaafde daarom was verrast dat hij werd overgedragen aan de politie.

De politie trok het alibi van de drugsverslaafde op Latour na. Het onderzoek wees uit dat de man inderdaad schoonmaakwerkzaamheden in de buurt verricht.

Het opvallende voor de politie was dat Kinito met een voertuig op het bureau was verschenen waarvan de linker zijspiegel ontbrak. Het ging om hetzelfde merk voertuig, waarvan de zijspiegel was weggerukt.

Kinito werd aangehouden en na flink aan de tand te zijn gevoeld, bekende hij de diefstal te hebben gepleegd. Verder dat hij de chauffeur was die de andere auto reed die naar het bureau is gesleept. Kinito is na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie een plekje in het cellenhuis aangeboden.

Dit bericht delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.