Verdachte ingesloten ter zake oplichting en afpersing

De politie van het bureau Santo Boma heeft op dinsdag 16 mei 2023 de verdachte N.A. (38) op zijn woonadres aan de Doergastraat opgespoord en aangehouden.

Twee winkeliersters aan respectievelijk de Mawakaboweg en de Welgedacht A weg deden eerder op die dag aangifte ter zake oplichting en afpersing tegen een onbekende manspersoon. Gebleken is dat hij zich voordeed als te zijn ambtenaar van de Economische Controle Dienst (ECD) en hield de aangeefsters voor dat hij informatie had zij illegale sigaretten verkochten. De winkelierster van de Mawakaboweg, moest hem ter voorkoming dat haar winkelvergunning werd ingetrokken een geldbedrag in SRD betalen. Daarbij zette de manspersoon zijn vuistvuurwapen in zijn broekzak, zodat deze voor de winkelierster zichtbaar was. De vrouw had op dat moment niet zoveel geld in kas. Hij nam genoegen met een veel minder geldbedrag en verliet de plek.
N.A. begaf zich vervolgens naar het winkelpand aan de Welgedacht A weg. Deze winkelierster trapte niet in zijn verhaal, waardoor hij onverrichte zaken de locatie verliet.

De wetsdienaren stelden een onderzoek in en na bekeken camerabeelden kwam de verdachte N.A. en het voertuig waarmee hij de locaties had aangedaan in beeld. Hij werd vervolgens op zijn woonadres opgespoord en aangehouden. Het dienst vuistvuurwapen van de verdachte die Penitentiair Ambtenaar (P.A.) blijkt te zijn is door de politie in beslag genomen.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte N.A. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.