Verdachte inbraak op een school met stootkar aan de MLK-weg aangehouden

De 46-jarige verdachte Otto A is in de ochtend van woensdag 14 juli door de politie van het bureau Latour aan de Martin Luther Kingweg (MLK-weg), ter hoogte van de Industrieweg aangehouden. Op Otto die geen vaste woon- en of verblijfplaats heeft werd aangetroffen en in beslag genomen een stootkar. Aangezien hij de herkomst van het goed niet kon verklaren bestaat het vermoeden dat deze van diefstal afkomstig is.
Deze verdachte werd eveneens opgespoord voor een inbraak die op zaterdag 10 juli op een school aan de Majosteeg is gepleegd. De schoolleiding deed van deze inbraak aangifte bij de politie tegen onbekende daders. Volgens verklaring van de aangeefster zijn er bij de inbraak een aantal ventilatoren en andere goederen weggenomen.
Otto werd van deze inbraak als verdachte aangemerkt, toen hij op zondag 11 juli het politiebureau Latour aandeed en een politieambtenaar die buit de wacht stond voorhield dat hij de inbraak op die school heeft gepleegd. Verder gaf hij de politieman aan dat hij aanwijzingen kon doen waar de ventilatoren zijn. Terwijl de politieman naar binnenliep om de bijzonderheden beter op te kunnen nemen, maakte Otto zich uit de voeten. Hij werd in de directe omgeving opgespoord doch niet aangetroffen. Tijdens surveillance werd deze verdachte op 14 juli aan de MLK-weg aangehouden met in zijn bezit de stootkar. Van de buitgemaakte ventilatoren en andere weggenomen goederen legt hij tegenstrijdige verklaringen af.
De verdachte Otto werd voorgeleid en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.
Benadeelde of zij die denken eigenaar te zijn van deze stootkar worden opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van voormeld bureau.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.