Verdachte heeft schotverwonding opgelopen tijdens politie optreden

De verdachte R.R. heeft in de avond van vrijdag 17 maart 2023 tijdens een politieoptreden aan de van Sommelsdijkstraat een schotverwonding opgelopen.
Politieambtenaren van het politie ressort Centrum die aan de Wilhelminastraat ter hoogte van Esso on the Run bezig waren met een verkeerscontrole, signaleerden op een bepaald moment een verdacht voertuig aan de van Sommelsdijkstraat. Zij wendden zich vervolgens tot de bestuurder R.R. van dit voertuig en bij navraag naar de autobescheiden, bleken deze niet in orde te zijn. Ook blijkt hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Deze verkeersovertreder poogde de dienstdoende ambtenaren om te kopen door te vragen een verkeersovertreding van lagere orde op te leggen dan die zoals boven aangegeven. Tijdens de controle op het voertuig sprong R.R op een onbewaakt moment in zijn auto en reed met verhoogde snelheid weg. De politie was daardoor genoodzaakt vuurwapengeweld toe te passen, waarbij de vluchtende automobilist een schotverwonding heeft opgelopen. Ondanks deze verwonding reed hij door en bij aankomst op zijn woonadres aan de Pakanistraat, schakelden zijn huisgenoten de politie in. Hierna is hij door medewerkers van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) opgespoord en in de boeien geslagen.

Met de ambulance is hij voor medische behandeling afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is hij ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Ook het voertuig waarmee hij zich verplaatste is door de politie in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.