Verdachte en drie helers aangehouden ter zake meervoudige diefstal van dieren; helers heengezonden

De politie van het bureau Lelydorp heeft op zaterdag 2 december 2023 na goed speurwerk de       39-jarige verdachte R.K. alias “Babie” en de drie helers H.M., M.S. en G.V. aangehouden ter zake meervoudige diefstal van dieren. 

Deze verdachte werd in beeld gebracht,  nadat een benadeelde aangifte had gedaan ter zake diefstal van een aantal kuikens. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe R.K. de kuikens heeft weggenomen. De verdachte werd opgespoord en aangehouden en heeft na flink aan de tand te zijn gevoeld, toegegeven de diefstal te hebben gepleegd. Tijdens het onderzoek van de politie is ook naar ook gebleken dat hij enkele maanden geleden goederen had gestolen bij een woning aan de Sumatraweg en op twee verschillende adressen aan de Lelydorperweg vijf (5) varkens en een schaap heeft weggenomen. Behalve deze diefstallen blijkt R.K. ook 18 doksen te hebben weggenomen op twee afzonderlijke adressen aan de Schotelweg te Lelydorp. Een deel van de weggenomen goederen met name vier (4) varkens en  één (1) schaap zijn achterhaald. 

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is R.K. door de politie in verzekering gesteld, terwijl de drie helers na verhoor zijn heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.