Verdachte diefstal met geweld aangehouden; kompaan voortvluchtig

De politie van het ressort Centrum heeft op woensdag 15 mei de 49-jarige Robby S. aangehouden en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.
Robby wordt ervan verdacht op 15 mei met een kompaan een manspersoon aan de Waterkant, ter hoogte van de Vreedzaam markt, met geweld te hebben beroofd van zijn portemonnee inhoudende SRD 400, Euro 400, en U$ 600.
Volgens verklaring van het slachtoffer werd hij door de twee verdachten benaderd waarbij één hunner hem gelijk met een scherp voorwerp een steekverwonding toebracht in zijn buikstreek. Hierna verlieten de straatrovers de plek met medeneming van zijn portemonnee met inhoud.
Omstanders gingen de twee verdachten achterna, hielden Robby aan en droegen hem over aan de politie. Hij verklaarde zich niet schuldig te hebben gemaakt aan dat strafbaar feit maar zijn kompaan.
Zijn kompaan zag kans weg te komen met de buit. Het slachtoffer is per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis alwaar hij medische hulp kreeg.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.