Verdachte diefstal buitenboordmotor aangehouden; kompaan voortvluchtig

De politie van het bureau Waldeck heeft op donderdag 28 maart 2024 de verdachte D.B. (24) aan de Sardhaweg opgespoord en aangehouden.

D.B. wordt ervan verdacht de transporteur te zijn geweest bij de diefstal van een buitenboordmotor op zondag 17 maart 2024. In twee afzonderlijke zaken waren er door de twee aangevers R.M. en C.B. aangifte gedaan op het politiebureau Waldeck en Wageningen ter zake diefstal van twee 15 PK buitenboord motoren.  

De aangever C.B. had op een bepaald moment de vermoedelijke transporteur van zijn gestolen buitenboordmotor aan de Sardhaweg gesignaleerd en schakelde de politie in. Op zijn aanwijzing is de verdachte D.B. op een adres aangetroffen en in de boeien geslagen. D.B. heeft toegegeven in opdracht van ene “Noltje” de 15 PK buiten boord motor compleet met gasoline tank te hebben getransporteerd. Ook zijn voertuig waarmee hij de goederen heeft getransporteerd is door de politie in beslag genomen. De opdrachtgever “Noltje” werd eveneens opgespoord zonder het gewenste resultaat. Aan zijn aanhouding wordt gewerkt.

Hangende het verdere onderzoek is de verdachte D.B. na overleg met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.