Verdachte die zich bij zijn aanhouding verzet eveneens door de politie aangemerkt als te zijn verdachte van diefstal middels geweldpleging

De politie van Nieuw Nickerie heeft in de ochtend van maandag 1 januari 2024 de verdachte C.R. (21) bij een vechtpartij in een bar in het politieressort aangehouden. Na de melding van de vechtpartij deden de wetsdienaren de locatie aan voor onderzoek. Daar aangekomen werd een groep vechtende jongens aangetroffen waar onder C.R. die zich tijdens zijn aanhouding hevig heeft verzet tegen de politieambtenaren. Naderhand werd C.R. positief door de politie herkend als te zijn de verdachte die op vrijdag 29 december 2023 een doofstomme jongeman langs de Fredericiweg met geweld van een geldbedrag en zijn bromfiets had beroofd.

Een broer van de benadeelde deed ter zake aangifte op eerder vermelde politiebureau. Naar zeggen van de aangever had zijn doofstomme broer in de ochtend van 29 december 2023 een bar in Nieuw Nickerie bezocht. Onder weg naar huis, reed de benadeelde naar een pompstation aan de Waterloostraat om zijn bromfiets bij te tanken, waarna hij zijn weg vervolgde. Op een bepaald moment viel de motor van zijn bromfiets voor een inrit langs de Fredericiweg uit. Terwijl de doofstomme jongeman probeerde om de motor opnieuw op gang te brengen, werd hij opzettelijk aangereden door twee manspersonen die op een bromfiets waren gezeten. Hierdoor viel de doofstomme jongeman op de grond, waana hij werd beroofd van een geldbedrag in SRD en zijn bromfiets. Bij een ingesteld onderzoek van de politie kwamen de twee verdachten via camerabeelden in beeld en is C.R. op op 1 januari 2024 door de politie in de kraag gevat. Aan de aanhouding van zijn kompaan wordt gewerkt. De bromfiets is teruggevonden en door de politie in beslag genomen.
.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte C.R. hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.