Verdachte die 13-jarige jongen beroofde, aangehouden; heler heengezonden

De politie van het bureau Nieuw Nickerie heeft op woensdag 9 augustus 2023 de verdachte van een gepleegde beroving aangehouden.


De dertienjarige jongen B.S. deed samen met zijn oom B.M. voormeld politiebureau aan en verklaarde aan de politie dat hij kort te voren was beroofd door een onbekende manspersoon. De aangever was samen met zijn oom voor vertier naar Nieuw Nickerie afgereisd. De oom parkeerde zijn auto voor een winkel, waarna zij zich naar de omgeving van het “Brasaplein” begaven. Op een gegeven moment begaf de jongen zich naar het voertuig om deze te controleren. Bij die gelegenheid werd hij door een onbekende manspersoon benaderd die hem naar geld vroeg. Toen hij de man voorhield geen geld te hebben, stopte de verdachte zijn hand hardhandig in de broekzak van de jongen, waarna hij er vandoor ging met het mobiele telefoontoestel van de aangever. Het gelukte de wetsdienaren de verdachte bij een nabijgelegen “Suribetshop” in de boeien te slaan, waarbij bleek dat hij de mobiele telefoon bij de houder van de “Suribetshop” had verpand. Zowel de verdachte als de heler werden ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.


Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld, terwijl de heler na een ernstige waarschuwing is heengezonden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.