Verdachte bij verkoopdeal gestolen hoofdlampen aangehouden

De recherche van Regio Oost heeft op dinsdag 2 maart de 27-jarige J.D. aangehouden voor diefstal van hoofdlampen.

Nadat er door de leiding van Newmont was geconstateerd dat enkele hoofdlampen van het bedrijf waren weg genomen, werd er op maandag 1 maart aangifte van diefstal gedaan bij de politie van het bureau Meerzorg.

Een gemengd team bestaande uit leden van de recherche van Regio Oost en een speciaal team van Newmont stelden een onderzoek in. Tijdens dit onderzoek kwam J.D. die niet werkzaam is bij Newmont in beeld. Deze verdachte bood hoofdlampen, gelijkende op die van Newmont, via social media ten verkoop aan.

Niets vermoedend onderhandelde dit team met de verkoper, waarbij er werd afgesproken waar de transactie zou plaatsvinden. J.D. werd met de hoofdlampen in zijn bezit in een pand aan de Nieuw Weergevondenweg aangetroffen en aangehouden.

In het belang van het onderzoek zijn de hoofdlampen in beslag genomen. De verdachte verklaarde aan de rechercheurs dat de hoofdlampen niet aan hem toebehoren, maar dat hij deze voor iemand moest verkopen.

Na overleg met het Openbaar ministerie is J.D. in verzekering gesteld.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.