Verdachte beroving klemgereden en aangehouden

De politie van Kwatta heeft op donderdag 9 juni een voertuig klemgereden in het ressort.

Dit voertuig was in de vroege ochtend betrokken bij een beroving op een adres in het ressort Uitvlugt. Bij aankomst van de ingeschakelde politie hadden de verdachten de plek reeds verlaten.

Volgens verklaring van de eigenaar van het pand was hij niet thuis. Toen hij door zijn vrienden thuis werd afgezet, zagen zij dat de deur van zijn woning openstond.  Zij zagen twee manspersonen in de woning, van wie één met een vuistvuurwapen. Ze maakten rechts omkeer en riepen om hulp.  Terwijl ze wegrenden, werden zij door de criminelen beschoten. Zij werden gelukkig niet geraakt.

De verdachten gingen er vandoor in een wit gelakt voertuig met enkele buitgemaakte goederen. Door een algemene oproep die gedaan is door de Centrale Meldkamer voor alle politie-eenheden op het veld, werd het voertuig enkele uren daarna gesignaleerd door de politie van Kwatta. Het voertuig werd klem gereden, waarbij de bestuurder Indraj K. (22) is aangehouden.

In het voertuig dat in beslag is genomen, werden handschoenen en breekwerktuigen aangetroffen. De verdachte legde tegenstrijdige verklaringen af. Op dinsdag 31 mei is er aangifte van inbraak in een woning gedaan. Het voertuig eerder genoemd is toen op dat adres in het ressort Santo Boma gesignaleerd. Het vermoeden bestaat Indraj meer moet afweten van deze inbraak.

Hangende het verdere onderzoek is na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie de verdachte ingesloten. Aan de opsporing van zijn kompaan wordt gewerkt.

Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

 

 

 

 

 

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.