Verdachte aangehouden voor oplichting en verduistering

Leden van het Regio Bijstand Team Paramribo (RBTP) hebben op dinsdag 2 februari de 34-jarige verdachte L.D. op zijn woonadres te Geyersvlijt aangehouden en overgedragen aan de afdeling Fraude.
L.D. wordt ervan verdacht zich meermalen schuldig te hebben gemaakt aan de misdrijven oplichting en verduistering. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij lid was van DNV en in die positie verkeerde om hen tegen betaling aan een vuurwapen met bijbehorende vuurwapenpas te helpen. Ook beweerde hij dat hij kon bewerkstelligen dat belangstellenden in aanmerking konden komen voor afgeschreven voertuigen die door de overheid werden verkocht.
Deze verdachte gaf zich tijdens zijn daden onder meer uit als BRUININGS STAPHORST en RAVI. Tijdens telefonische gesprekken met de benadeelden deed L.D. zich ook voor als ene mevrouw RAMSAHAI en RAMA. Op deze wijze heeft de verdachte L.D. een aantal personen van grote geldbedragen opgelicht.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is L.D. in verzekering gesteld. Het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere slachtoffers heeft gemaakt. Deze benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de afdeling Fraude voor het doen van aangifte. Deze afdeling is ondergebracht op het politie bureau Geyersvlijt en is te bereiken is op de telefoonnummers 455830 en 451413.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.