Verdachte aangehouden ter zake belediging van het Staatshoofd (wnd. Staatshoofd), ministers, VHP-toppers en prominente figuren van vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft op vrijdag 20 januari de 58-jarige verdachte Gordon M. alias “Mackoe” aangehouden.
Gordon wordt ervan verdacht op woensdag 18 januari in een voicebericht dat via social media viraal ging, de President Chandrikapersad Santokhi, de Vice-President, ministers, First Lady, gezagdragers, VHP-toppers, en prominente figuren uit Vakbondsorganisaties en het bedrijfsleven zwaar te hebben beledigd, met de dood te hebben bedreigd en de gemeenschap te hebben aangezet tot het plegen van een strafbaar feit dan wel gewelddadig optreden tegen de overheid.
Eén der gezagdragers heeft van deze strafbare feiten op 18 janauri aangifte gedaan op het politiebureau de Nieuwe Grond. De verdachte werd opgespoord en in het ressort Zorg en Hoop op 20 januari in de boeien geslagen. Hij werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politie bureau de Nieuwe Grond.
Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte Gorden door de politie in verzekering gesteld.
Aan de samenleving wordt ten overvloede het beroep gedaan zulks gedrag achterwege te laten, daar het strafbaar is gesteld volgens artikel 152 van het Surinaams Wetboek van Strafrecht (belediging Staatshoofd/waarnemend Staatshoofd) en er een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren of een geldboete van de vierde categorie hiervoor staat.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.