Verdachte aangehouden die leerkracht en getuige neerschoot

Het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) heeft in samenwerking met andere politie-eenheden de 42-jarige schutter Livio H. enkele straten verwijderd van Leiding 22 aangehouden.
De politieambtenaren speelden in op de melding die via het Command Center was gelanceerd voor de eenheden op het veld. Volgens die melding moest een leerkracht die op vertrek stond naar het werk voor haar woning zijn beschoten. Verder dat een buurman die pools hoogte nam eveneens door de verdachte is beschoten.
Bij aankomst op de locatie werden de twee slachtoffers die aanspreekbaar waren aangetroffen. Per ontboden ambulance werden zij afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Beiden zijn ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.
De politie kamde het gebied vervolgens uit en aan de hand van de beschrijvingen van de verdachte werd Livio enkele straten verder aangehouden. Op hem werd in een tas die hij bij zich had een vuistvuurwapen aangetroffen.
Naderhand bleek de schutter een militair te zijn, waarna de Militaire Politie (MP) werd ingeschakeld. De verdachte werd vervolgens overgedragen aan de MP die belast is met het onderzoek in deze zaak.

Dit bericht delen

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.