Verdachte aangehouden die inreed op groep mensen waarbij moeder en zoon gewond raakten

Het Regio Bijstandsteam Midden (RBTM) heeft op donderdag 8 september 2023 na verkregen informatie de verdachte J.L. (45) die geruime tijd uit handen van de politie wist te blijven op een adres aan de Anniestraat in de kraag gevat.

Deze verdachte was in de maand juli 2023 op een groep mensen aan de Mottonshooplaan in het ressort Flora ingereden. Uit het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat ene J.W. (27) en de verdachte J.L. al enige tijd ruzie met elkaar hebben, aangezien J.W. er een gewoonte van maakte om J.L. steeds lastig te vallen als hij hem zag. Op die bewuste dag reed J.W. op zijn bromfiets over de Licaniastraat toen hij de verdachte bij een oppashuis zag. Hij stopte om J.L. om rekenschap te vragen, waarbij de twee mannen een woordenwisseling kregen die uitmondde in een vechtpartij. De crècheleidster kwam er tussen en kon erger voorkomen, waarna J.W. op zijn bromfiets sprong en wegreed. De bromfietser keerde kort daarna terug en parkeerde zijn rijtuig niet ver van de auto van de verdachte en daagde J.L. uit om hem aan te rijden. Zijn tegenstander stapte in zijn voertuig en reed vervolgens in op J.W., die echter niet werd geraakt maar een moeder en een zoon die op de bus wachtte werden ongelukkigerwijs geraakt door de autobestuurder J.L. Moeder en zoon werden per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na zijn daad reed J.L. weg en hield zich geruime tijd schuil op een adres aan de Anniestraat.

De verdachte werd vervolgens ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau Flora en heeft toegeven de daad te hebben gepleegd. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte door de politie in verzekering gesteld en is het voertuig hangende het onderzoek in beslag genomen.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.