Venezolaan die wederhelft te hulp schoot verdronken; ontzielde lichaam geborgen

De 36-jarige Venezolaan Winsley Jackman Welch is in de middag van zondag 18 juli in het irrigatiekanaal in het district Nickerie verdronken.

De politie van het bureau Paradise kreeg op die dag omstreeks 18.15 uur de melding dat een manspersoon in het irrigatiekanaal, nabij de T-kruising van de Ir. M.N. Attaoellahweg en de Sabanadam in de diepte was verdwenen.

Bij aankomst op de locatie trof de politie twee vrouwelijke vreemdelingen aan, waaronder de wederhelft van het slachtoffer. Zij verklaarden aan de wetsdienaren dat zij eerder op die zondag naar een zwembad in Nickerie waren geweest met Winsley. Onderweg naar hun woning stopten zij bij het voormeld irrigatiekanaal, alwaar de man en zijn wederhelft F.E. in het kanaal wilden zwemmen. De vrouw zakte op een bepaald moment in het water en werd door de kracht van de stroming ongeveer 10 meters verwijderd van de duiker gedreven. Zij schreeuwde daarbij om hulp en haar man Winsley sprong het kanaal in. Zijn hulpverlening leverde niet het gewenste resultaat, aangezien hij in het midden van het kanaal terechtkwam en in de diepte verdween. Het gelukte de vrouw op eigen kracht het gras langs het kanaal vast te houden en uit het water te komen.

Een zoekactie van de politie van Paradise met ondersteuning van de Maritieme Politie van Regio West, de brandweer, het Nationaal Leger en enkele familieleden was niet succesvol. Het ontzielde lichaam van Winsley werd op dinsdag 20 juli in het kanaal gesignaleerd, waarna deze werd geborgen. Een arts stelde formeel de dood vast. Na overleg met het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Winsley afgestaan aan de nabestaanden.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.