Veedieven slachten stieren ter plaatse: Politie vraagt alertheid

De politie van Rijsdijk is de afgelopen twee weken geconfronteerd met gevallen, waarbij veedieven in de nachtelijke uren naar de weilanden rijden van veeboeren en koeien en stieren stelen.
De daders slachten de dieren ter plaatse en laten slechts de ingewanden achter. In de nacht van zondag 15 op maandag 16 april zijn weer twee stieren van een veeboer gestolen en ter plaatse geslacht.
De geschatte waarde van één van de stieren is SRD10.000. De veeboeren lijden door deze diefstallen heel veel schade.
De weilanden liggen aan de Rijsdijk- en de Kamaweg. Dat gedeelte van de Rijsdijkweg is niet bewoond.
De politie van dit ressort vraagt de bewoners in het bewoonde gedeelte alertheid te zijn. Indien u in de nachtelijke uren voertuigen de Rijsdijkweg naar achteren ziet oprijden kunt u gelijk contact opnemen met de Centrale Meldkamer op het nummer 115.
Binnen twee weken tijd zijn er twee aangiften gedaan en het vorige jaar zijn er ook een aantal aangiften van diefstal van vee (koeien). De daders gaan naar de weiland, slachten de koeien ter plaatse en laten de ingewanden en de koppen achter.

Dit bericht delen

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten werken en om volledig anoniem het gebruik van onze website te analyseren.